JET Logistics duwt gaspedaal groen in met 22 nieuwe vrachtwagens

OUDSBERGEN – 28 maart. JET Logistics, specialist in transport en logistiek, groeit sterk en neemt de vlucht vooruit. Daarom groeide ook de nood om de vloot uit te breiden. JET Logistics kiest daarom om nieuwe, maar vooral duurzamere vrachtwagens de weg op te sturen. Zowel bij het transportbedrijf als bij de klant, groeit de bewustwording en focus op duurzaamheid.

De nieuwe vloot bestaat uit 22 duurzame trucks die rijden op LNG. Een vloeibare brandstof die duurzamer werkt dan diesel. De roep naar meer ecologische opties klinkt steeds luider.

Stefan Janssen, CEO JET Logistics: “Niet alleen wij waren vragende partij om onze vloot te vergroenen. Ook onze klanten en zelfs onze chauffeurs vragen aan ons om ‘mee te zijn’ en steeds groener de baan op te gaan.

Wat betreft onze klanten zien we steeds meer een focus op een inperking van CO2-uitstoot, waardoor we ons actieplan om onze emissie te verlagen versneld aan het uitvoeren zijn”. Zo is de verwelkoming van deze nieuwe vloot een volgende stap naar meer duurzaam transport. JET Logistics focust niet enkel op een duurzamere vloot, maar kijkt eveneens naar efficiëntere afvalsortering, LED-verlichting, zonnepanelen en een lopende vergunningsaanvraag voor windmolens.

Brede aanwezigheid van JET Logistics in Europa als extra troef

De investering in een groenere vloot draagt bij aan de toekomstvisie die JET Logistics voor ogen heeft: “We versterken continu onze internationale voetafdruk. Binnen Europa hebben we verschillende magazijnen die ons moeten toelaten om alle transporten optimaal in te zetten.

Geen lege vrachtwagens, maar doordacht supply chain management maakt het mogelijk dat we de kracht van ons netwerk uitspelen. Daar heeft de klant – want we kunnen slimmer en minder rijden -, maar ook het milieu baat bij. Er zal transport nodig zijn. Het is onze taak om dit zo slim mogelijk op mekaar af te stemmen.”, vertelt Stefan Janssen, CEO JET Logistics.

Ruimte voor groei: capaciteit wordt opgetrokken met 12%

In een markt waar veel consolidatie aan de gang is, maakt JET Logistics meteen ook duidelijk dat het met deze aankoop op eigen sterkte wil blijven groeien. Het bedrijf wil zich differentiëren ten opzichte van de markt door in te zetten op een slimme modus operandi, maar gaat ook geen enkele uitdaging of transportvraagstuk uit de weg.

Stefan Janssen: “Van end-to-end tracking tot het bedienen van uithoeken. JET Logistics gaat dus niet alleen voor groener, maar ook voor nog sterker en slimmer.”

Voor meer informatie:

Stefan Janssen
CEO JET Logistics
089 810 500
press@jetlogistics.eu